Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Sant Jordi festiu
A+ R A-
05 maig

Sant Jordi festiu

  • Escrit per  Mia Castellví
Valora aquest element
(1 Vota)

Hi ha qui diu que la Festa de Sant Jordi és millor en dia feiner, discrepo rotundament, hauria de ser una Festa Nacional amb festiu per tothom! Regalar roses i llibres és un acte tant bonic i tradicional com enlairar castells el dia del patró de Catalunya i això cal fer-ho amb calma i gaudint-ne ,no amb les presses d’un dia laboral!

Els Capgrossos vam aprofitar que el 23 queia en diumenge per fer els castells a les 12 del migdia i així destensar l’atapeïda agenda de la tarda mataronina amb gegantada , fogonada i concert.


 

Va funcionar perquè vam poder fer els castells sense l’estrès i mirades al rellotge habituals en aquesta diada.

Iniciàvem puntuals amb el clàssic pilar de 4 caminant, per anunciar a una riera plena de gom a gom que començava la Diada Castellera. En primera ronda un bon 5de7 molt lleuger, que ja sembla preparat per pujar un pis en poques setmanes. El gran moment casteller arribava en segona ronda quan fèiem el primer 3de8 del curs, un castell clavat que es va alçar sense aparent dificultat, amb una alineació calcada a la de l’any passat amb l’únic debut del dos obert; un castell fet de memòria!

En tercera ronda es va aturar el ritme de la diada, quan ja tancàvem la pinya del 2de7 sembla que nervis a la canalla van fer desistir de fer la segona torre de l’any! Encertadament, no cal apretar a aquestes alçades de la temporada, vam “improvisar” un 4de7a que va tenir alguna dificultat al pis de quarts del 4 , que no van impedir la clàssica ovació del públic al deixar sòl el pilar de 5, un castell que fa Sant Jordi!

Vam acabar amb el pilar de 5 portat al balcó, dels pocs pilars de 5 caminats ( 3 passes) de la nostra història i  4 pilars de 4 amb dues senyeres .

Una bona actuació de Sant Jordi malgrat no dur a plaça finalment el 4de8 ni el 2de7, com era intenció.

Aquest 2017 ja hem fet doncs els castells de la clàssica de 8 ( 3de8, 4de8 i 2de7) , només cal ajuntar-los properament , podria ser el 7 de maig a Figueres? Continuem treballant a l’assaig que segur que consolidar la  clàssica i els castells de 8 i mig al Maig ho podrem fer.

Sant Jordi 17, festiu, desestressat, productiu i amb premi pels culers !


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next

Notícies recents