Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Mercadal centenària
A+ R A-
06 oct.

Mercadal centenària

  • Escrit per  Laia Graupera
Valora aquest element
(2 vots)

La nostra cinquena visita a la plaça del Mercadal de Reus era tot un handicap per varis motius. No havia estat mai una plaça còmode pels Capgrossos i la última visita havia vist com el 3 folrat quedava en intent. D’això ja en feia cinc anys i era una altra Diada.

Per primer cop, els Capgrossos érem convidats a la Diada del Mercadal de Reus, aquella diada que com el Concurs també es fa cada dos anys i com el Concurs, el primer cap de setmana d’Octubre però en aquest cas dels anys imparells.

Feia anys que ens mereixíem actuar en aquesta actuació i després dels últims resultats al Prat i Lleida feien preveure un bon final i una Diada plena de fites.

Érem els tercers en actuar i començàvem desmuntant un peu al 4 de 9 amb folre, un castell que tenim segur però el 4 es desquadra fàcilment i millor tornar-lo a fer que no lamentar. Així que a la segona va a la vençuda i el castell puja ferm i segur, sense perillar en cap moment i essent el primer 9 de la jornada. Aconseguíem una altre fita: fer per primer cop un castell de 9 un dissabte!

En segona ronda venia el 3 de 9 amb folre, aquest cop va a la primera i fora nervis, ja els havíem tret a Lleida i el descarregàvem amb solvència esdevenint el castell de 9 número 100 de la colla que veia una aleta.

Ja ben fosc completàvem la segona tripleta màgica de la temporada i en menys d’una setmana amb un esplèndid 5 de 8 que un cop descarregat va acabar amb crits de la pinya reclamant-li un pis més, serà la propera estrena?

Però la Diada no s’acabava aquí, després de recuperar el pilar de 6 la setmana anterior i d’haver descarregat el pilar de 7 amb folre a l’assaig, la colla volia acabar la Diada amb un bon regal i així va ser. S’anuncia pilar de 7 amb folre i les cares de tots els Capgrossos s’il·luminaven, tenien ganes de pilar, tenien ganes de posar la cirereta al pastís.

Un pilar treballat abans de coronar-lo però que una immensa pinya i un folre compacte paraven totes les batzegades que baixaven facilitant als pilaners la feina que de per si ja te un pilar. Eren quarts de 10 de la nit però tothom es va creure aquest pilar i l’alegria es va desbordar als de blau marí i encomanar a totes les ajudes rebudes.

Com l’any passat, per segona setmana consecutiva, millor actuació de la temporada!

A banda de la gran actuació dels Capgrossos, la Diada del Mercadal va ser una gran diada per totes les colles participants:

La colla local, els Xiquets de Reus, descarregaven la seva millor actuació de la història amb el 2 de 8 amb folre, el 3 de 9 amb folre (descarregat després de 17 anys del primer) i un magnífic 5 de 8 (també el seu segon de la història).

La colla Jove dels Xiquets de Tarragona descarregava la tripleta vilafranquina (4d8a, 4d9f, 3d9f) però el pilar de 7 amb folre els va quedar en “només” carregat.

La colla Vella dels Xiquets de Valls descarregava el 3 de 9 amb folre, el 9 de 8 amb 3 enxanetes, el 4 de 9 amb folre i un treballat pilar de 8 amb folre i manilles

La última colla en actuar eren els Castellers de Vilafranca on també hi varen descarregar el 9 de 8 però amb 1 enxaneta, el 3 de 9 amb folre i agulla, el 4 de 9 amb folre i un magnífic pilar de 8 amb folre i manilles.

Una gran Diada del Mercadal amb 5 castells de gamma extra, 8 castells de 9 pisos i “només” una caiguda.

Felicitats a totes les colles i Felicitats Capgrossos!


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next