Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Solsona plaça de 9
A+ R A-
21 oct.

Solsona plaça de 9

  • Escrit per  Roser Garcia
Valora aquest element
(5 vots)

A les 9:15h sortien els autocars des de l’Escorxador, amb un objectiu ben clar: fer de Solsona plaça de 9. Després de dues setmanes amb actuacions d’allò més bones, tots sabíem que era un objectiu assolible.


Actuàvem en segon lloc, després dels Castellers de Solsona i abans dels Margeners de Guissona. En primera ronda, anuncien que Capgrossos intentarà el 5 de 8. Expliquen que tot i que Solsona ja ha vist castells de 8 a plaça, és el primer 5 de 8 que s’hi farà. Molts recordem en aquest moment la gesta que ens proposem i amb la concentració adient, aconseguim descarregar el 5 de 8 havent-lo de treballar força.

Amb el primer castell al sac, esperàvem la segona ronda amb la inquietud de qui es proposa complir una promesa que no és fàcil. El 3 de 9 amb folre. A la base del castell es podien veure cares de concentració i es respiraven nervis. Amb el folre ben col·locat començava a pujar el castell, tocaven gralles i els pisos superiors ja s’enfilaven. A tronc treballaven fort per estabilitzar les rebregades que venien de quarts en amunt. En mig de la cridòria de plaça, s’aconseguia carregar el 3 de 9 amb folre i complir la promesa. Tot i així, l’alegria no va resultar completa ja que al començar a baixar, una altra rebregada va fer que es girés el castell i caigués. Als rostres de la gent no es llegia tristesa però sí ganes de demostrar que podíem fer més.

Tot i així, en tercera ronda es va modificar la planificació inicial i es fa un 4 de 8 ben estable que permetia plantejar-se amb optimisme el 4 de 9 amb folre per portar-lo a la diada de Sant Narcís. Finalment, vàrem tancar la jornada amb un súper vano de 5.

Per la seva banda, la colla amfitriona, els Castellers de Solsona, van fer per primera vegada en la seva història, el 3 de 7 i el 4 de 7 en una mateixa diada, completat per un 3 de 6 amb agulla. Era el segon 3 de 7 que aconseguien i el primer descarregat a Solsona. L'altra colla convidada, el Margeners de Guissona, també va fer un bon paper, amb un 4 de 7, l'intent de torre de 7, el 3 de 7 i 3 de 6 amb agulla.

Aquesta actuació, que arribava després d'un cap de setmana de descans, no ha resultat tot lo lluïda que hauria pogut ser però podem estar ben contents per haver constatat dues coses: la primera, que tenim ganes de fer bons castells; castells pels que necessitem concentració i donar-ho tot assaig a assaig; castells pels que se'ns il·lumina la cara quan pensem que hi podem posar un pis més. La segona, que tenim una canalla collonuda, que cauen per tornar-se a aixecar amb més ganes que mai d'aconseguir els reptes que ens proposem. Amunt!


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next