Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Diada del Nord deslluïda
A+ R A-
29 oct.

Diada del Nord deslluïda

  • Escrit per  Xavier Castellví
Valora aquest element
(0 vots)

Som dilluns al vespre i encara no tinc la sensació que l’actuació d’ahir a Girona,  em permeti trobar el costat positiu d'una Diada on van brillar, i molt!, el Marrecs de Salt, fent la seva millor actuació descarregant 3 castells de 8 i el P/6, i on tan Minyons de Terrassa, com  Capgrossos de Mataró no vam estar al nostre millor nivell i vam patir caigudes en castells de 9 i de Gamma Extra.

 

Ens els propers dies i actuacions, per Tots Sants  a Vilafranca del Penedès i la nostra Diada a Mataró es determinaran l’abast de la Diada que vam viure ahir i que ens ha deixat diversos components de la pinya i el tronc tocats, que segurament ens faran modificar els objectius d’aquest Final de Temporada.

Cal destacar com a molt positiu de l’actuació  el 4/9f que obria la nostra 1ª ronda de castells, i que va pujar molt sòlid, amb una canalla que el Cap de Colla va tirar un pèl lenta, però que es va controlar en tot moment. Aquest va ser sense cap mena de dubte el millor quatre de l’any 2013 i el que en feia 6. El folre gairebé be no van treballar, donat que els segons i els terços estaven molt ben encaixats i els pisos superiors hi tenen molta confiança.

Un quatre que ens els darrer anys està tranquil, té bones mides i molta corda, i en canvi  moltes colles de 9, tenen fortes dificultats per executar.

A la 2a ronda va venir la gran decepció de la jornada donat que el 3/9F va pujar amb confiança i molt menys bellugadís que la setmana anterior a Solsona i semblava que un cop carregat es podria defensar perfectament, però ailàs!, els Capgrossos no vam saber aturar les rebrincades a la sortida de la canalla i se’ns va trencar el castell en l’encaix de quints i sisens. Val a dir que s’introduïen canvis en el pis de quints per tal de donar confiança, però no es van trobar bé les mides a la sortida de la canalla i el castell només es va poder carregar, quan l’enxaneta ja era darrera el sisè. Aquest era el 3r tres carregat de la temporada, per només 2 de descarregats a Lleida i a Reus.

Aquesta caiguda ha deixat la colla sense dues sisens per al tram final de temporada i sobretot sense la possibilitat de poder acabar amb els grans pilars en les actuacions. Una decepció molt gran després del treball realitzat durant tot l’any als assajos i actuacions dels pilaners.

La caiguda d’aquest 3 significa no poder atacar en els assajos el 5/9f, ni el P/8fm que en la darrera setmana havíem assajat més intensament i que anava pel camí de portar-se a plaça. Mai la colla havia estat tan a punt de portar aquest pilar de gamma extra com enguany, però no podrà ser i esperem que el treball acumulat durant el 2013, surti a la llum l’any vinent que és de Concurs.

En la 3ª ronda i donat que s’havien de fer forces canvis en el troc, a banda d’estrenar un dos a 5/8, es va optar pel 5/7, per tal de tancar l’actuació. La veritat és que enguany no hem dominat la torre i per tant fer el 2/8f o el 2/7 sense confiança no valia la pena.

Com a casteller sap  greu acabar una Diada d’aquesta manera havent de renunciar a tants castells possibles abans de fer un castell de 7, però enguany la nostra confiança  s’ha reduït degut a que hem format molta gent nova a diferents pisos, com a conseqüència de la sortida de la colla de molts castellers de tronc que eren molt significatius i que donaven una experiència i fiabilitat als nostres castells.

Aquest any podem dir que hem tornat a picar pedra i hem pogut portar 2 tripletes en una setmana, però que no hem pogut consolidat en el temps.

Pel que fa als Minyons de Terrassa van tenir  una mala Diada que  es torçava en la 1ª ronda al fer un intent de 2/9fm que es va mostrar poc controlat. Van poder remuntar l’actuació amb el 5/8 i el 3/9f, però finalment se’ls va enredar el 4/9f, degut a que es va tancar molt pels pisos superiors i va quedar en intent, tot just quan estava travessant l’enxaneta.

Així doncs van haver de renunciar també al 5/9f i a algun pilar superior al de 6.

El Marrecs de Salt van poder sortir de plaça molt contents, i és que van fer la seva millor actuació de la historia, després d’ajuntar en una mateixa actuació 4/8, 2/8f, 3/8 i el P/6 tot descarregat.

Esperem que l’any vinent les 3 colles poguem sortir de la Plaça del Vi amb les sensacions que han sortit els amfitrions i que la Gran Diada del Nord pugui veure els millors castells de cada Colla.


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next