Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Aniversari estrany
A+ R A-
03 juny

Aniversari estrany

  • Escrit per  Roger Bellavista
Valora aquest element
(2 vots)

Els Capgrossos de Mataró hem afrontat la diada d'aniversari amb la necessitat de sortir de plaça amb una bona actuació. Una bona actuació que pal·liés les males sensacions del principi de temporada i que ajudés a encarar el proper tram amb il·lusió. I no ho hem aconseguit, perquè, si bé hem descarregat el primer castell de nou del curs i el primer espadat de mèrit, hem tornat a mostrar problemes en forma de massa intents desmuntats.

Després d’entrar a plaça amb el pilar caminant, hem començat la diada encarant-nos amb la primera de les quatre estrenes que portàvem en cartera. La torre de vuit amb folre ha pujat molt bé: la soca, el folre i el tronc s'han mostrat magnífics. Però malgrat la solidesa, la canalla ha desmuntat el castell. Malgrat aquest primer desencís ens hem enfrontat en torn de repetició amb el quatre de nou amb folre. El repte era gran però tots confiàvem amb el treball que havíem fet a assaig i, com proclamava el cap de colla, esperàvem que aquest castell fos l'impuls necessari per redreçar la diada. Tanmateix el quatre ha pujat lleig i ha mostrat algunes carències fins i tot abans de col·locar dosos. Amb bon criteri s'ha ordenat desmuntar-lo, la qual cosa ha comportat acabar la primera ronda en blanc.

En aquesta primera ronda, les colles convidades han completat els seus castells a la primera. Els Castellers de Sabadell ens han mostrat un envejable tres de vuit i el Marrecs de Salt un cinc de set.

Seguidament, a la segona ronda, hem tornat a intentar el castell de nou. El castell ha puja bé, però la descarregada s'ha hagut de treballar. Hem demostrat la confiança que tenim en la estructura i també, deixeu-me creure-hi, pot ajudar la nostra petita estrella que difícilment permetrà que caiguem d'un quatre de nou en aquesta plaça de Santa Anna. Aquest quatre ens ha donat una gran alegria: Primer gran castell blau de l'any i que curiosament també és el primer quatre de nou amb folre que veu l'any 2014. Així doncs, motius de joia en teníem tots, sobretot la gent que s'estrenava en moltes i diverses posicions, però personalment he estat content per qui m'ha substituït a la tècnica per aquest primer folre completat a plaça: Això ja ho tindríem Mag Nil!

En aquesta segona ronda els de Sabadell han completat un cinc de vuit treballat, i els gironins una torre de set.

La tercera ronda ens havia de portar un castell que també hem treballat de forma intensa en els assajos. El primer set de vuit ha pujat amb una rengla del tres que a cada pis anava separant-se  més de la rengla central. I per tant es pot arribar a entendre que desmuntéssim l’estructura. Però el fet que ens ha sorprès ha estat fer-ho també en la segona temptativa, ja que la estructura s'ha mostrat perfecta. Quatre intents desmuntats i dues rondes en blanc!

En tercera ronda els saballuts han completat el seu primer  set de vuit de l'any encara que han necessitat dos temptatives, i per la seva banda els Marrecs han completat el quatre de set.

En ronda de pilars ens hem vist amb força per intentar el pilar de sis. El pilar, malgrat mostrar una certa tendència a anar endarrere, s'ha completat per al goig de la plaça i per acompanyar el que hauria estat un solitari castell completat.

Els pilars de comiat han constat en nou pilars de quatre per part de Capgrossos - enlloc dels esperats divuit s'ha decidit dividir els anys complerts per dos - , dos pilars de cinc per part de Sabadell i un pilar de cinc per part de Marrecs.

La diada té alguna lectura positiva: s'ha demostrat que els castells estaven a l'abast i  ha quedat mostrada la confiança en el que de moment és el nostre buc insígnia: el quatre. Però també hem de reflexionar respecte els dubtes i problemes que hem mostrat. Doncs treballem tots per tenir les veles ben obertes i esperem preparats els bons vents perquè la calma no pot ser eterna.

Amunt Capgrossos!

 

 


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next