Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Incògnita aclarida: Aniversari de 9.
A+ R A-
05 juny

Incògnita aclarida: Aniversari de 9.

  • Escrit per  Antoni Gomà
  • Vídeo
Valora aquest element
(1 Vota)
En la xerrada final de l'assaig del divendres van quedar plantejades dues incògnites:  (1) què passarà si plou? (2) quins castells farem?  

Ara ja les tenim aclarides. (1) Els pronòstics de pluja no van ser encertats. En algun moment van caure dues gotes (vull dir que no van arribar ni a "quatre gotes")  però tot va anar bé, i amb estones de sol i tot. (2) L'aniversari va ser de 9 (tothom ho tenia coll avall, és clar!) i amb una actuació ben reeixida. Sabeu que els castells que vam carregar,  4d8, 3d9f, 2d8f  són els mateixos que va carregar la colla Joves dels Xiquets de Valls quan va guanyar el concurs del 1990? Com ha canviat tot!
Anem per passos.  Dissabte, actuació a les Festes de Primavera del barri de l'Havana. I tot de cop una altra incògnita. On és l'actuació? S'havia anunciat en els papers de la colla que seria a la plaça de l'Havana però finalment va ser a Can Marfà. Poques camises i no gaire públic, tot i que aquest aspecte es va anar animant. Potser al final estàvem més o menys empatats a un centenar?  Quan li explico a algun amic que el dia que som pocs a assaig segurament som uns quants més d'un centenar comença a entendre la grandesa d'una colla castellera. Sigui com sigui, nosaltres sabem del cert que, per anar molt bé, en tots els assajos hauríem de ser dos cents o més!
Amb la premissa anterior l'actuació va ser la més escaient:  3d7, 4d7, 4d7a,  que es van descarregar sense ensurts, i que si preníem l'actuació del dissabte com "de vigílies" de la del diumenge ja ens anava portant cap a la solució de la incògnita (2),
El diumenge, bon ambient a la Plaça de Santa Maria i, globalment, hem de dir que va ser una bona diada.  Comencem la ressenya amb les colles convidades, que van fer, amb solvència, la mateixa actuació.  3d8, 2d8f, 4d8 i vano de 5. 
Els Marrecs de Salt van desmuntar un peu en el 3d8, van fer una torre de 8 folrada ben ferma i van patir força en el 4d8 però, tanmateix, van acabar molt contents la seva actuació. Expliquen a la seva web que l’objectiu principal d’aquest any (a part d'avançar cap al 3d9f) és passejar fora de casa els castells de 8 i mig. Doncs ja van tenir-ne la primera oportunitat amb la torre de 8. I com que a la mateixa pàgina web diuen, parlant dels Capgrossos que  "Són molts, són molt bons i són capaços de tot! Com sempre, serà un plaer acompanyar-los a les pinyes i compartir-hi plaça!" hem de dir que el plaer és mutu. Gràcies.
Els Borinots ja havien fet aquesta mateixa actuació la setmana passada, amb el seu primer folre de l'any. En la seva web comenten: "El 2d8f es va bastir sobre una soca molt generosa i tancada a l’antiga, va pujar àgil i ferm però va notar certs nervis a l’entrada de l’enxaneta que ja no van desaparèixer fins al final de la seva construcció".  Això mateix podem dir del seu 2d8f d'aquest diumenge: van haver de treballar de valent per salvar-lo!  El 3 i el 4 dels de Sants van mostrar bona estructura, sembla que aviat els podran treballar dalt d'un folre, cosa que amb el 3 ja vam fer els Capgrossos.  El nostre primer castell de nou del 2017,   vist des de la pinya va semblar molt consistent i ben assentat. I pel que em van dir els espectadors, també així es va veure des del públic.
Abans, una petita trontollada en el pilar d'entrada i també uns tremolors en el 4d8, el primer castell de la diada, però superats sense problemes.
El tercer castell, la nostra segona torre de vuit de l'any. Després d'un peu desmuntat, tot correcte.
Es va donar un fet novedós:les 3 colles vam poder fer la torre de 8 amb la soca a l’antiga. I, a més també hi vam veure el 3d9f.  "Després del tercer cordó, la soca a l'antiga", ens van dir.  I els que ho veien van poder constatar que també bona part del quart cordó eren camises blau marí.  Això comença a anar bé!  Que duri!
Per acabar l'actuació local, dos pilars de cinc, deu pilars de quatre... i cap a la celebració festiva de l'aniversari!

LES DADES DEL CAP DE SETMANA

Dissabte a les 19h, a la plaça de Can Marfà:

3d7, 4d7, 4d7a, vano de 5

 

Diumenge a les 12h, a la Plaça de Santa Maria

Nosaltres: pd4cam, 4d8, 3d9f, 2d8f, 2pd5, 10pd4

Castellers de Sants: pd4cam, 3d8, 2d8f, 4d8, vano de 5

Marrecs de Salt: pd4cam, 3d8, 2d8f, 4d8, vano de 5

 

LES IMATGES DEL CAP DE SETMANA

 

Àlbums al Flickr: https://www.flickr.com/photos/momentscapgrossos/

L’Havana: https://flic.kr/s/aHsm1Rpv1S (Xavier Saborido)

Aniversari: https://flic.kr/s/aHsm24apYH (Xavier Saborido)


Vídeos al canal de Youtube: https://www.youtube.com/user/capgrossos (Ricard Pallarès)

Vídeo relacionat

Vídeo del 3 de 9 amb folre (amb soca a l'antiga)

K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next