Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Què en pensem de nosaltres mateixos?
A+ R A-
28 febr.

Què en pensem de nosaltres mateixos?

Valora aquest element
(1 Vota)


El passat mes de desembre es va fer arribar a les sòcies i als socis de la colla una enquesta per valorar la temporada castellera de l’any 2017. En aquesta es demanava respondre qüestions referents al funcionament de la tècnica i de la junta. Després d’unes setmanes hem pogut veure els resultats i fer-ne l’anàlisi pertinent. Trobem oportú poder compartir aquesta informació amb tots vosaltres.


En total s’han obtingut 128 respostes.


La pregunta que ha obtingut més divisió de respostes ha estat la que fa referència al tercer assaig setmanal. El 48% de les persones enquestades valoren positivament un tercer assaig setmanal, però només el 22% asseguren poder tenir-hi un compromís a llarg termini. La resta prefereixen que el tercer assaig sigui destinat a pilars o bé que siguin esporàdics per preparar actuacions fortes.


Pel que fa a la incorporació del funcionament de la pinya a l’antiga, l’11,2% creu que és una mesura molesta i poc funcional. Mentre que el 74,4% creuen que és una bona mesura malgrat que consideren que s’hauria d’assajar més. El 14,4% resten indiferents a aquesta nova mesura.


Si ens centrem en el calendari, podem comprovar que al voltant del 46% troba adequades el nombre d’actuacions per temporada. En tot cas, les persones que voldrien fer canvis en el calendari ho farien reduint les actuacions modestes i escurçant el tram final de la temporada. Un 12% voldria que hi hagués un augment en les actuacions de renom i/o de més prestigi.


En el cas que la colla disposés d’un sistema de control d’assistència, la majoria dels enquestats creuen que el farien servir sempre que es tractés d’una eina fàcil d’utilitzar. Al voltant d’unes 20 persones, però, no troben útil ni necessària aquesta mesura.


Gairebé la majoria de comentaris van enfocats a l’assaig de torres i pilars. El 80% creu que és un encert tot i que caldria introduir noves millores per tal que augmentés la participació de més membres de la colla.


Recuperar l’escola de castells i assignar companys que acompanyin tècnicament durant els primers mesos als nous membres de la colla són de les propostes més votades com a mesures pels nouvinguts.


La majoria dels socis i sòcies afirmen que caldria reduir el soroll durant les proves a l’assaig. Algunes de les propostes que s’afegeixen serien projectar les pinyes, fer les proves més seguides (per guanyar rapidesa i no donar peu a iniciar converses), fer pedagogia i donar exemple.


En general, la tècnica ha estat valorada amb una mitjana de 8,5 en una escala de l’1 al 10.


Pel que fa a la Junta, el 35% de les persones que han contestat l’enquesta creuen que és una part de la colla poc accessible; afegeixen, a més, que no sabrien com ni a qui adreçar-se en cas de necessitar-ho.


La majoria de persones coincideixen en dir que una bústia de suggeriments seria una mesura interessant per fer arribar diferents opinions pel que fa al curs de la temporada, malgrat que aproximadament un 25% no tenen clar si l’utilitzarien.


Més de la meitat dels enquestats creuen que la Junta no ha estat atenta a les demandes de la colla aquesta temporada passada. Tanmateix, al voltant del 30% creuen que ha faltat comunicació i que els canals que s’han utilitzat fins ara no són els adequats.


En referència a l’àrea social, el 30% han optat per valorar-la negativament. Prop del 40% creuen que les activitats socials d’aquesta temporada han estat força encertades i la resta comenta que hi ha alguns aspectes a millorar.


La nota mitjana amb la qual s’ha puntuat la junta de la temporada 2017 ha estat un 7,5 en una escala de l’1 al 10.


PS: si no vàreu rebre l’enquesta correctament, us demanem disculpes i agrairíem que us possessiu en contacte amb Secretaria per actualitzar el mail o bé solucionar els possibles problemes incompatibilitat.K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next