Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / La comissió pica-portes comença a treballar
A+ R A-
05 maig

La comissió pica-portes comença a treballar

  • Escrit per  pica-portes
Valora aquest element
(0 vots)


La primera acció serà
un taller al barri de Rocafonda.

Donar a conèixer la Colla a la ciutat, que els mataronins i les mataronines se la sentin seva és feina de qualsevol membre dels Capgrossos. Aquesta és una de les premisses de la nova comissió de picaportes. El nou col·lectiu dels Capgrossos — que és obert a qualsevol casteller o castellera que tingui ganes de treballar per eixamplar la base social de la Colla — ha centralitzat la seva activitat en tres eixos: fer la Colla més propera a la ciutat intentant arribar a nous públics, donar a conèixer els castells als espais joves, centres oberts, col·lectius de la ciutat i aconseguir una Colla més igualitària en qüestions de gènere. Sabent la dificultat que comporta cada un dels punts exposats, el grup ha començat a treballar tenint clara la seva feina, serà una tasca a llarg termini i que s'hauran d'anar picant portes — com el nom de la comissió indica — poc a poc. La comissió té clar que per la realització exitosa de les accions que proposen, cal la implicació d'un bon gruix de castellers i castelleres.

La primera acció pública que la comissió farà serà participar al Juguem Plegades, una jornada que es realitzarà durant la tarda al pati de l'Escola de Rocafonda organitzada per diferents Entitats i Serveis que hi ha al barri, on es realitzarà activitats dirigides a infants i joves en forma de jocs, tallers o espectacles. Nosaltres participarem amb un taller de castells. Serà el pròxim dimarts 8 de maig de 2/4 de 6 de la tarda. Es donarà a conèixer l'activitat de la Colla al barri en forma de taller pràctic de castells. Qualsevol infant o jove podrà provar d'enfilar-se, fer una pinya o aguantar el pes d'un petit castell. L'objectiu de l'acció és que les persones del barri coneguin la nostra entitat, l'activitat que fem i que sàpiguen que és un lloc on hi podran posar els peus per fer castells quan vulguin. Després d'aquesta acció, la comissió també té previst donar-se a conèixer a l'Associació de Veïns del barri, així com a altres entitats i associacions culturals i juvenils del territori.

A més de posar els peus al barri de Rocafonda, el pròxim 18 de maig s'anirà al Pati Obert de Pla d'en Boet a l'Escola Camí del Mig, on també s'organitza una jornada dirigida a infants i joves amb l'objectiu de donar a conèixer als joves els diferents recursos que tenen al barri i a la ciutat per part de diferents Entitats en forma de tallers, entre d'altres ens donarem a conèixer com a colla, realitzant un altre taller de castells didàctic i participatiu.

Qualsevol casteller o castellera de la Colla pot participar als tallers exposats. Que el nom de la Colla Castellera Capgrossos de Mataró sigui conegut per les persones de qualsevol barri de Mataró i que sàpiguen que som una entitat oberta, és una feina de tots.

Qui estigui interessat pot contactar amb l'Oriol Garcia (Ferro) o la Diana Solà, que són els responsables de la comissió de tallers.

K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next

Notícies recents