Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Finalment, folrem Gràcia.
A+ R A-
22 maig

Finalment, folrem Gràcia.

  • Escrit per  Alba Galan
Valora aquest element
(1 Vota)

 
Després d’anunciar la clàssica de vuit, els Capgrossos sorprenem descarregant la torre de vuit amb folre.

 

Actuar a Gràcia s’ha convertit en un clàssic que ens agrada. Ens va bé per calendari, ens cau a prop de casa, ens hi sentim còmodes i darrerament ens ha servit per fer un pas més en el nostre inici de temporada.

Enguany, tot i que els assaigs que havíem traçat aquesta última setmana eren esperançadors, en Cugat Comas – el nostre cap de colla – ens va fer tocar de peus a terra: tècnicament estàvem preparats i podíem portar – com ja era costum - la torre de vuit amb folre a Gràcia, però no ens ho mereixíem. Sense embuts ni metàfores ho va anunciar: faríem la clàssica de vuit. Ho tenia decidit, no calia esperar la dutxa de diumenge del màxim dirigent blau marí per saber els tres castells que anirien a plaça.

Després del ja tradicional pilar de cinc en homenatge als Xiquets de Valls i el pilar d’entrada caminant, vam arribar a plaça disposats a completar la clàssica de vuit. Aquest any coincidíem amb els Nens del Vendrell i els Castellers de la Vila de Gràcia. Algunes de les nostres camises es van quedar descol·locades quan van copsar que la nostra ubicació a la plaça havia canviat i que enlloc de ser quatre colles, n’érem tres. I és que pels més fidels a les tradicions, canviar el ritual pot esdevenir un trasbals que genera tertúlia durant uns quants minuts. Ep, a més anàvem tercers. Què li passa a en Cugat? Es preguntava algun casteller curiós que volia buscar una explicació racional als canvis.

Un cop ubicats i concentrats, vam obrir plaça amb el tres de vuit. Tot i treballar-lo a l’assaig, fins el moment només l’havíem portat a plaça a Mataró, per Sant Jordi, i a Figueres a principis de maig. Un segon no habitual en castells de vuit, una quinta que s’estrenava a la rengla i un enxaneta expert, però que enguany no havia rodat massa l’estructura de tres van ser els canvis visibles més destacats de la construcció blava. Malgrat això, el vam descarregar amb aparent facilitat. I és que, amb bon treball i confiança, l’estructura de tres també permet fer algun canvi.

En segona ronda, tocava fer el quatre de vuit. És un castell que tenim bé, però que sempre el volem fer millor. El vam fer sense despentinar-nos. Poques coses podem dir. Cap regla es va desquadrar en excés, ningú va treballar forçat ni es van perdre els nervis per problemes d’alçades. Sembla que cada dia l’anem millorant. El carro gros deixava bones sensacions i comentaris optimistes.

En tercera ronda, la tècnica ens va sorprendre. Després de convèncer-nos que tancaríem l’actuació amb un castell de set, es va anunciar el primer castell folrat de la temporada: la torre de vuit. Vam desmuntar un peu. La construcció estava descompensada d’alçades i un pèl girada. Amb les rectificacions pertinents, hi vam tornar. Aquesta vegada sense vacil·lacions, la torre va anar amunt. Un cop les gralles van començar a sonar, el ritme i la seva execució van ser pràcticament de memòria. No semblava pas la primera torre de la temporada on, a més, s’hi estrenava una dos. La concentració i la tranquil·litat de tota la Colla va ser claus en el resultat final de la fràgil estructura.

Vam tancar l’actuació amb dos pilars de cinc i quatre pilars de quatre. Pel resultat final de la diada, per haver completat el primer folre de l’any i per haver realitzat tots els castells còmodament, els Capgrossos marxàvem de plaça amb un somriure de satisfacció. Es confirmava, un any més, la importància de l’actuació de Gràcia. Difícilment a mitjans de maig podrem fer castells de nou, però que els graciencs any rere any creguin en nosaltres per la seva actuació d’aniversari és d’agrair. Poder comptar en actuar a una plaça on confien en tu i completar tres castells de vuit és tan important com mantenir una plaça on esperen que facis castells superiors a finals de temporada.

Resum de l’actuació:

Castellers de la Vila de Gràcia: pilar de 4 caminant, 3 de 8, 7 de 8, 4 de 8, pilar de 5, 4 pilars de 4.

Nens del Vendrell: pilar de 4 caminant, 4 de 7 amb agulla, torre de 7, 3 de 7, pilar de 5.

Capgrossos de Mataró: pilar de 4 caminant, 3 de 8, 4 de 8, torre de vuit amb folre, 2 pilars de 5, 4 pilars de 4. K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next