Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Per molts anys!!!
A+ R A-
05 juny

Per molts anys!!!

  • Escrit per  Toni Gomà
Valora aquest element
(0 vots)

Per molts anys!  Feliç vint-i-dosè aniversari!
Ho podem cridar ben fort després de l'actuació de la nostra diada d'aniversari. Vam estrenar en aquest 2018 dos grans castells: el primer castell de 9 i la primera catedral. Que pugui ser per molts anys!

El dissabte, vigília d'aniversari. La festa de "la Canallada"  al passeig del Callao, ben animada per a la canalla i per altres ja no tan canalla. Ara bé, per a l'actuació no érem gaire colla. Podríem dir que "vam complir l'expedient", sense problemes, amb 4d7a, 4d7, 3d7 i P5.

El diumenge, com ja s'havia previst, comença amb por de pluja i anunci de possible tempesta. A l'hora que ens havíem de trobar queien gotes, però es manté la diada a la plaça de Santa Maria i la pluja ens respecta. Potser per aquesta circumstància atmosfèrica comencem la diada d'una manera estranya: sense pilars d'entrada.

Els Capgrossos plantem en primera ronda la torre de 8.  La sensació a la pinya era que tot havia anat molt bé, sòlida segura, sense dubtes. En acabar es crida  "un pis més"  (que segur que arribarà!) i també se sent, fluixet però se sent,   "i que siguem uns quants més a l'assaig, també aniria bé".  Certament a plaça ja érem uns quants més que en els assajos de la setmana passada, però convé que augmenti i es consolidi l'assistència als assajos per a poder fer bones proves dels grans castells, de la gamma extra que tots volem repetir.

En segona ronda anem pel 3 de 9. A la pinya es nota molt bé, sense problemes, decidit i rapidet. Per a comprovar-ho després sempre podem mirar el vídeo. I en comptes (o a més a més) de constatar com tantes vegades ens han dit que va ser "un 3 de 9 de postal"  ara  ja potser escau més de dir  "un 3 de 9 de vídeo".  Però en el vídeo no es veu la pinya... que sort vam tenir de l'ajut de les colles convidades.  En tercera ronda el 5 de 8. Una catedral feta mentre "les bruixes es pentinen". El públic va tenir temps d'obrir i tancar paraigües i al final ja feia una mica de sol.  A la pinya va semblar que, a la descarregada, calia treballar (per això hi som)  però de fet el castell també va ser  excel·lent.

Si les colles convidades, com ja hem dit, ens van ajudar de valent, nosaltres vam fer el mateix amb elles. I tote sdues van demostrar que van en camí de poder completar aviat els seus millor castells.   Els Marrecs de Salt van començar amb un consistent 4d8; en segona ronda van desmuntar un intent de torre de 8  (que a molts ens va semblar que podien haver carregat, però prudentment van cantar "avall"); després van descarregar-la perfectament. Van acabar l'actuació amb un 3d8 i amb un vano de 5. Pel que fa als castellers de Figueres  van descarregar 3d7, 4d7a i 4d7 i van acabar amb un Pd5.

Nosaltres vam acabar amb dos bons pilars de cinc i deu pilars de 4 (i aquest any no en va caure cap!), amb la sensació d'haver-nos fet un bon regal d'aniversari i amb el desig de poder millorar ben aviat aquesta actuació. Idò tothom a assaig!


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next