Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Objectiu assolit
A+ R A-
03 jul.

Objectiu assolit

  • Escrit per  Toni Gomà
Valora aquest element
(0 vots)

En la crònica de la setmana passada,  s'explicava que després d'igualar la nostra millor actuació a Vilassar, ajudats pels Xics de Granollers i el públic, havíem fet una excel·lent prova de la torre de 9 "que els Capgrossos volem portar a plaça ben aviat".  I doncs, com que la Diada de la Festa Major de Terrassa havia de ser conceptualment una de les actuacions potents de la temporada, s'havia pogut imaginar que aquest "aviat" de la torre de 9 seria un "molt aviat", és a dir el primer dia de juliol a Terrassa. Tanmateix la prova que es va fer al darrer assaig va aportar alguns dubtes i va aconsellar un ajornament. És això contradictori amb el títol de la crònica, aquest que parla de "objectiu assolit"? De cap manera, com tot seguit comentem.

Al acabar el darrer assaig el cap de colla va anunciar per a Terrassa 2d8f, 4d9f, 3d9f   i ho va comentar més o menys així: "una actuació coherent amb el que es pot esperar dels Capgrossos en una diada important com aquesta, el primer dia de juliol".  Certament és un reconeixement ser convidats a aquesta diada. Els Capgrossos hi havíem anat abans, quatre cops  2004, 2007, 2010 i 2015. Curiosament sempre hi hem fet la torre de 8, però només havíem descarregat un castell de 9 i, pet tant, era realment una bona proposta. I es va assolir l'objectiu amb molta solvència. Si la setmana passada llegíem "I ja en són cent"  ara podríem titular  "Ja en són 153 + 67 + 101".

L'actuació nostra va ser encoratjadora.
Pilar d'entrada caminant sense cap problema.
Torre de 8 molt bé, com les darreres d'aquest any, les que ens fan demanar un pis més (ja és la quarta; l'any passat abans de la gloriosa diada de les Santes en portàvem cinc; potser enguany ja les tindríem si l'actuació de Berga no s'hagués tallat).
En segona ronda, el 4d9. Hem de dir "Benvingut el primer 4d9 d'enguany", que des de la pinya (i pel vídeo) es va veure molt bé. Alguns em van comentar  "però a la descarregada se n'ha anat molt cap a la baixada". I jo que contesto "prou que ho he notat"  però afegeixo... bona cosa si tots els problemes se solucionessin com aquest!

Després el tercer 3d9 de l'any. Potser  va ser una mica més treballat que els dos anteriors, però de fet es va descarregar sense problemes. Per acabar, un súper vano.  I la sensació de feina ben feta.

Els amfitrions, que enguany eren els Castellers de Terrassa, van començar amb un 3d8 que va tenir una caiguda lletja i van completar l'actuació amb un 5d7 i una torre de 7.  Els Minyons van fer a la primera ronda un 3d9, correcte; per a la segona ronda van portar a plaça la torre de 9 amb folre i manilles, que van carregar, però que a la descarregada de seguida es va trencar, i aleshores en tercera ronda. segurament condicionats per aquesta caiguda, després que desmuntessin un 4d9 (que sort que el van baixar!)  van completar l'actuació amb un 4d8.

Ara alguna persona aficionada a les puntuacions potser preguntaria  "vam guanyar?".  De fet amb la taula del concurs l'actuació dels Minyons dóna 90 punts més que la dels Capgrossos. Ara bé, de fet, com que estàvem ajudant allà a la pinya del 2d9fm dels Minyons, vam sentir els seus comentaris  "No ho havíem d'haver portar a plaça; no estàvem a punt. Ja ens va passar l'any passat amb el 3d10 i tota la temporada ho vam anar arrossegant". És a dir que en la valoració subjectiva, en l'ànim, en la sensació amb que tornàvem cap a casa, aquí sí que segur que guanyàvem de molt.

I acabaré encara amb un altre possible títol:  "Estem a punt per a un pis més." però (copio un altre paràgraf de la crònica de la setmana passada) per a aconseguir-ho és necessària la implicació del màxim nombre de castellers i d’amants dels castells en els pròxims assajos i actuacions de la colla per preparar grans castells.  Amén.


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next