Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Les torres de 9 protagonitzen la Diada de Les Santes
A+ R A-
25 jul.

Les torres de 9 protagonitzen la Diada de Les Santes

  • Escrit per  Laia Mulà
Valora aquest element
(0 vots)
Els Capgrossos, tot i intentar el 5 de 9 amb folre en dues ocasions, vam acabar la diada amb el 3 de 9 amb folre, la torre de 9 amb folre i manilles i el 4 de 9 amb folre descarregats

Uns minuts abans de les 12 h del migdia la plaça de Santa Anna ja era plena de gom a gom a l’espera d’una de les actuacions estrelles del mes de juliol: la Diada Castellera de Les Santes. Amb dues de les grans colles del món casteller com a convidades, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, i la colla local amb ganes d’anar a màxims, la diada prometia. Si bé és cert que aquesta cita es sol caracteritzar per un sol asfixiant i la cerca generalitzada d’una mica d’ombra, la d’aquest 2018 ha estat diferent perquè uns núvols imponents tapaven el sol a l’inici de l’actuació. De fet, més d’un patia davant la possibilitat d’una pluja més que possible. El cel, però, va decidir no passar per aigua aquesta data tan esperada pels Capgrossos de Mataró i les seves colles convidades, així com pel públic mataroní sempre fidel a la cita.

Els Capgrossos vam començar, com ja és habitual, amb el 3 de 9 amb folre, un castell de postal que ens dóna seguretat i permet treure nervis. Seguidament vam aconseguir descarregar una imponent torre de 9 amb folre i manilles amb el tronc girat i molt moguda, la primera que va poder veure la plaça Santa Anna de Mataró. Davant aquestes primeres rondes d’èxit, els Capgrossos vam tirar-nos de cap a la piscina amb l’imponent 5 de 9 amb folre, castell que vam descarregar per primera vegada l’any passat a aquesta mateixa diada. Després de dos intents desmuntats que van patir algunes batzegades i ensurts, vam optar pel 4 de 9 amb folre com a tercer castell descarregat de la diada.

Els Minyons carreguen la torre de 9

La nostra torre de 9, però, no va ser l’única. Els verds en van descarregar una que es va mostrar ferma i amb bones mides, mentre que la dels malves va quedar en carregada quan el tronc va deformar-se fins a trencar-se després de l’aleta. A més, els de Vilafranca van fer gaudir al públic amb un 3 de 9 amb folre i un 4 de 9 amb folre, acabant amb el pilar de 7 amb folre, el més alt de la jornada. Per la seva banda, els de Terrassa van impressionar amb un 9 de 8 amb tres enxanetes, un 3 de 9 amb folre i dos pilars de 5.

 

La jornada castellera que permet anar fent boca per la Festa Major de Les Santes acabava així amb un total de quatre castells de gamma extra alçats a plaça, acompanyats de diverses construccions d’alta dificultat. El sol, a més, finalment es va deixar veure, ja a punt per la celebració d’aquesta gran Diada de Les Santes.

 K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next