Login Close

Inici / NOTÍCIES / Castells / Diada Mariona Galindo Lora
A+ R A-
13 nov.

Diada Mariona Galindo Lora

  • Escrit per  Lluís Feliu
Valora aquest element
(1 Vota)

Els Capgrossos de Mataró sembla que han desconnectat una mica en aquest final d’any casteller. Després d’arribar al zenit de la temporada a Tarragona i aconseguir fer el seu millor concurs –tot revalidant l’actuació més gran de la seva història– sembla que ha arribat aquell moment del ‘guanya’t la fama i posa’t a jeure’. Malgrat tot, per Tots Sants la colla ho va tornar a intentar però va arribar ja molt justeta d’assaig i camises. Resultat: intent de cinc de nou amb folre. La bicicleta corre i corre, però hi ha un moment que si no pedales... Tot plegat ha fet que la fama, la caiguda, les baixes i l’horitzó de les vacances hagi provocat un cert “tantsemenfotisme” general. Malament. És una llàstima que els Capgrossos no puguem afrontar la nostra diada amb més ambició i ganes. Sembla que són els signes dels temps. Haurem de trobar temps nous, doncs.

Amb tot aquest preludi, l’actuació es presentava sense els castells punta de la colla. Just abans de començar, les camises semblaven massa justes (no pas al balcó de l’Ajuntament), però a segona ronda la cosa es va anar arreglant. La papereta es va resoldre en primera ronda amb una torre de vuit amb folre sense gaire història. En segona ronda va saltar la sorpresa: intent desmuntat de tres de nou amb folre quan les gralles ja refilaven l’aleta. “Què ens està passant?”. Aquella foscor de la Riera. Sant tornem-hi i ara sí. Tres de nou, l’onzè de l’any (la temporada passada els Capgrossos en van fer disset... atenció). En tercera ronda el quatre de vuit va anar tan convençut que fins i tot va pujar abans que el cap de colla digues amunt. Coses de la confiança, la fosca i la sordesa. Un pilar de sis robust va acomiadar la diada. Dos pilars de cinc al balcó i quatre pilars de quatre simultanis van ser el preludi del sopar i la festa posterior. Aquí sí que ningú afluixa, no fos cas.

Els Capgrossos van estar acompanyats pels Castellers de Lleida i els Castellers de l’Alt Maresme. Actuacions irregulars d’ambdues colles que es van quedar lluny dels seus objectius. Els de ponent, després de patir el despenjament del pom de la torre de set inicial, van descarregar el cinc de set i el quatre de set. Els Maduixots ho van intentar amb la torre de set, però van haver de desmuntar. El mateix resultat va tenir el quatre de set. Finalment cinc de set i tres de set.

 


K2RatingURL 

VÍDEOS

Prev Next