• Any de fundació: 1996

  • Color de la camisa: Blau marí. Com la bandera de la ciutat

  • Número de socis: més de 1000

Els Capgrossos, la primera colla castellera del Maresme, i amb clara vocació des dels seus inicis de superar l’encasellament identificatiu amb la capital. Ens sentim representants de cada poble de la comarca i, quan hi actuem en els diferents pobles i viles que ens ho demanen, notem aquella plaça com a pròpia: actuem a casa. Aquest caràcter comarcal s’exemplifica en el fet que molts dels més de 1.000 socis de la colla provenen de poblacions maresmenques més o menys properes com ara Argentona, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, etcètera.

Capgròs és el malnom amb que històricament anomenaven els barcelonins als ciutadans de Mataró.

E

ls Capgrossos de Mataró som, òbviament, una colla castellera. La nostra passió i raó de ser és alçar els castells allà on ens conviden, per places del Maresme, Catalunya i l’estranger, com més alts millor i sempre des del respecte a un estricte mètode d’assaig, pel qual no intentarem mai castells que no estiguin al nostre abast. Aquest és el nostre ‘ADN’ d’avançar lentament, “Pas a pas i pis a pis”. Alhora, som una de les entitats amb més socis del Maresme i una de les més importants de Catalunya.

Les activitats en el si dels Capgrossos, però, van més enllà de l’estricta pràctica castellera. Som una associació que realitza tot tipus d’activitats lúdiques i culturals: exposicions, xerrades, competicions esportives, caminades, activitats per la canalla o participació activa en esdeveniments culturals i socials com la Cavalcada de Reis o diferents actes de Les Santes. Alhora, tenim una secció de rem federada. Totes aquestes iniciatives donen a la colla un tarannà marcadament social i una dimensió humana que va més enllà del fet casteller. Som una colla oberta a tothom que vingui amb ganes de fer castells, procurem que la gent s’hi senti a gust, participi, s’integri i mantingui la il·lusió d’un entorn social i familiar únic.

Junta actual

La Junta Administrativa de la colla és l’òrgan escollit anualment a través de l’assemblea ordinària que gestiona aspectes administratius de la colla i que treballa conjuntament amb la Junta Tècnica.

Oriol Feliu i Trabal
Oriol Feliu i TrabalCap de Colla
Feliu encapçala la colla des del principi d’aquesta temporada després de molts anys implicat amb els Capgrossos de diverses maneres.
Jordi Marquès i Palmer
Jordi Marquès i PalmerPresident
Per segona temporada consecutiva és el President de la Colla. Anteriorment, havia estat membre de la Junta Administrativa ocupant-se de Tresoreria i la Vicepresidència.
Albert Pous i Canaleta
Albert Pous i CanaletaVicepresident
Membre de la colla des del 2014, s’ocupa de la gestió de diversos aspectes relacionats amb la colla
Marta Colominas i Escolar
Marta Colominas i EscolarTresorera
Raquel del Rio i Duran
Raquel del Rio i DuranSecretària
Lara Santana i Torralba
Lara Santana i TorralbaVocal, àrea Social
Santana va ocupar-se de l’àrea de Comunicació, Difusió i Imatge durant la temporada 2018 i, actualment, s’encarrega de l’organització d’activitats socials de la colla.
Nil Horts i Cofré
Nil Horts i CofréVocal, àrea de Promoció
Com a responsable d’aquesta àrea, s’ocupa de la creació i coordinació del material gràfic i audiovisual per promocionar la colla de manera interna i externa
Teresa Navarro i Andreu
Teresa Navarro i AndreuVocal, àrea de Relacions Institucionals
És la persona encarregada de les relacions amb òrgans institucionals i exerceix de vincle amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC)
Laia Mulà i Puy
Laia Mulà i PuyVocal, àrea de Comunicació
Castellera des del 2013, és la segona vegada que s’ocupa d’aquesta àrea dins la Junta Administrativa.

La nostra història

Al llarg de la nostra història, els Capgrossos de Mataró hem actuat a gairebé tots els barris de la ciutat i a les festes de molts els pobles del Maresme (Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tiana, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar ).

La nostra història