Escola de Castells

Els Capgrossos tenim, a més dels assajos de dimarts i divendres, una Escola de Castells. L’Escola de Castells són com assajos supletoris però que no s’encaminen a preparar estructures sinó que estan enfocats perquè siguin els propis castellers els protagonistes. S’ensenya des de cultura castellera general a com col·locar-se a la pinya, els que hi van poden provar les diferents posicions dins la pinya i fins i tot fer uns passos iniciàtics com a castellers de tronc i pujar de segons o terços. L’objectiu de l’Escola és familiaritzar els castellers amb tota la pràctica i l’argot casteller perquè cada capgròs i cada capgrossa, dugui el temps que dugui, pugui aprendre ràpidament i experimentar en les diferents posicions d’un castell.

L’Escola s’enfoca de forma molt pedagògica i és ideal per als nouvinguts a la colla que vulguin aprendre i que tenen l’ocasió de preguntar i experimentar de forma més personalitzada que no pas en un assaig general, on s’ha d’anar més per feina.

L’Escola de Castells es fa durant tot l’any els dijous cada 15 dies. Per seguir els dies en què hi ha Escola es recomana estar pendent de l’Agenda de la colla, en aquesta mateixa web.

Agenda

Fes-te soci

Fer-te soci és molt fàcil. És tan fàcil com omplir els dos documents que et pots baixar des d’aquí mateix i dur-los a la seu dels Capgrossos els dies d’assaig (dimarts i divendres) i nosaltres mateixos ja et tramitarem l’alta. El mateix dia que els lliuris ja seràs un capgròs o una capgrossa més!

*Actualment, els assaigs estan suspesos mentre duri la pandèmia i fins a nou avís. Si et vols fer soci/a, envia el formulari cumplimentat a colla@capgrossos.cat.

Fer-se soci dels Capgrossos és el tràmit, el pas iniciàtic per començar a formar part de totes totes d’una de les entitats més importants de Mataró i d’una de les millors colles castelleres del país. Fer-te soci implica que la colla té les teves dades, pot cursar l’assegurança mèdica que es requereix per poder fer castells i que com a casteller de ple dret ja pots comprar la camisa blava de la colla, aquella que t’identificarà com a un capgròs o una capgrossa més.

Si no pots assumir el compromís de venir a assaig poc o molt, també pots fer-te soci per ajudar la colla i per formar part de l’entitat o donar-li suport. Fent-te soci de la colla podràs gaudir de les avantatges i descomptes en activitats de la colla així com, en un futur, disposar del carnet en el que estem treballant.

Full d’inscripció

Vine i enfaixa’t!

Els catalans ens enfaixem quan som castellers. Quan ens posem la faixa per aixecar castells humans i quan sentim una sensació única, fent pinya, de treball en equip al màxim exponent. El que enganxa dels castells és que tot tipus de persona, sense exclusió per condició física, edat o capacitats, pot ser útil dins la colla castellera. Per això t’animem a apropar-te als Capgrossos de Mataró. Enfaixa’t!

¿Tens dubtes?

Què cal fer per ser casteller o castellera? Ets nou i mai fins ara havies fet castells. Sempre has estat tímida i et costa preguntar. No saps ben bé si coneixeràs ningú i t’agradaria que algú t’acabi d’explicar com funciona això dels castells. No pateixis. Cap d’aquestes situacions pot ser un impediment perquè entris a formar part de la colla i entenguis com funciona el món casteller.