El barri de Les Santes-Escorxador celebrarà els dies 6 i 7 d’abril la seva ‘Festa de la Primavera’ amb un extens programa d’activitats obertes a tota la ciutadania i una clara aposta pel públic més familiar. La renovada Associació de Veïns del barri i la Colla Castellera Capgrossos de Mataró organitzen de manera conjunta una desena d’activitats als Jardins de l’Escorxador entre les que destaca els inflables i tallers pels petits, el vermut de swing, el concert de Xics’n’Roll o la Diada Castellera de l’Escorxador.
L’objectiu de la Festa de la Primavera vol comptar amb la màxima participació als Jardins de l’Escorxador per parts de veïnes i veïns del barri i de tota la ciutat per enfortir lligams comuns. Dissabte serà el dia dels més petits amb una programació temàtica i pensada per a tota la quitxalla mataronina i diumenge el protagonisme serà per la Diada Castellera de l’Escorxador i la Botifarrada popular posterior.
Dissabte pels petits de tota la ciutat
La Festa començarà dissabte amb inflables, jocs gegants i tallers per als més petits a partir de les 10:30h i les 16:30h, en sessió de migdia i de tarda. Seran activitats pensades perquè la quitxalla pugui gaudir de l’ambient i els jocs.
Complementàriament, a les 12:30h hi haurà un Vermut amb Swing amb la col·laboració de Swing Maresme i a les 18h un concert inclòs dins el programa Xics’n’Roll. El final de festa per la primera jornada el marcarà la xocolatada i una sessió de màgia al local dels Capgrossos.
La Diada de l’Escorxador

Diumenge a les 12h, just davant de la Biblioteca Antoni Comas i a l’entrada dels Jardins es farà la Diada Castellera de l’Escorxador, amb presència dels Capgrossos de Mataró, els Moixiganguers d’Igualada i la Colla Jove de Barcelona. Serà la primera actuació d’aquest any a la ciutat i vol servir també de mostra castellera oberta a tot el barri. Els Capgrossos ja han fet dues actuacions aquest any i es plantegen reptes superiors per aquest debut al seu barri.

Posteriorment a l’actuació hi haurà botifarrada popular (tiquets a 4 euros fins el divendres 5 al Bar Capgrossos) i una mostra de competicions populars d’esports tradicionals.