Crònica de Judit Dorda

La diada ha començat amb un pilar de 4 per part de cada colla al Cant dels Segadors, donant importància a la situació política actual a la que ens trobem.

Els Capgrossos han obert amb un 4d9f. Ha pujat nerviós, però la rapidesa de la canalla ha fet justícia. A la baixada, el pis de quarts ha patit la mida. Tot i així, el castell s’ha descarregat amb solvència i ha donat confiança per seguir l’actuació.

A segona ronda, els Capgrossos han aconseguit descarregar un 3d9f que ha pujat tranquil i rodó. Encara que a la baixada els terços han patit per mida, s’ha pogut consolidar sense cap mena d’entrebanc.

Finalment, venia el gran repte: el 4d8a. Tot i les nombroses estrenes, sobretot al pis de segons, el 4 ha presentat una figura ferma que ha ajudat al pilar a mantenir la tranquil·litat. El 4d8a torna a estar a la cartera de castells dels Capgrossos. Per acabar l’actuació, s’ha descarregat un ferm pd7f.

La colla local, els Marrecs de Salt, han fet el 3d8, el 2d8f i el 4d8. L’altre colla convidada, els Minyons de Terrassa, no ha fallat a la cita i hn completat una gran actuació amb el 9d8, el 2d9fm, el 4d9f i un paradíssim pd8fm