• Any de fundació: 1996

  • Color de la camisa: Blau marí. Com la bandera de la ciutat

  • Número de socis: més de 1000

Els Capgrossos, la primera colla castellera del Maresme, i amb clara vocació des dels seus inicis de superar l’encasellament identificatiu amb la capital. Ens sentim representants de cada poble de la comarca i, quan hi actuem en els diferents pobles i viles que ens ho demanen, notem aquella plaça com a pròpia: actuem a casa. Aquest caràcter comarcal s’exemplifica en el fet que molts dels més de 1.000 socis de la colla provenen de poblacions maresmenques més o menys properes com ara Argentona, Sant Andreu de Llavaneres, Premià de Mar, Vilassar de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, etcètera.

Capgròs és el malnom amb que històricament anomenaven els barcelonins als ciutadans de Mataró.

E

ls Capgrossos de Mataró som, òbviament, una colla castellera. La nostra passió i raó de ser és alçar els castells allà on ens conviden, per places del Maresme, Catalunya i l’estranger, com més alts millor i sempre des del respecte a un estricte mètode d’assaig, pel qual no intentarem mai castells que no estiguin al nostre abast. Aquest és el nostre ‘ADN’ d’avançar lentament, “Pas a pas i pis a pis”. Alhora, som una de les entitats amb més socis del Maresme i una de les més importants de Catalunya.

Les activitats en el si dels Capgrossos, però, van més enllà de l’estricta pràctica castellera. Som una associació que realitza tot tipus d’activitats lúdiques i culturals: exposicions, xerrades, competicions esportives, caminades, activitats per a la canalla o participació activa en esdeveniments culturals i socials com la Cavalcada de Reis o diferents actes de Les Santes. Alhora, tenim una secció de rem federada. Totes aquestes iniciatives donen a la colla un tarannà marcadament social i una dimensió humana que va més enllà del fet casteller. Som una colla oberta a tothom que vingui amb ganes de fer castells, procurem que la gent s’hi senti a gust, participi, s’integri i mantingui la il·lusió d’un entorn social i familiar únic.

Junta actual

La Junta Directiva de la colla és l’òrgan escollit anualment a través de l’assemblea ordinària que gestiona aspectes administratius de la colla i que treballa conjuntament amb la Junta Tècnica.

Maria Raventós Mas
Maria Raventós MasCo-Cap de Colla
Maria Raventós encapçala la colla des del principi d’aquesta temporada juntament amb la Roser Herreros després de molts anys implicada amb els Capgrossos de diverses maneres.
Roser Herreros Fernández
Roser Herreros FernándezCo-Cap de Colla
Roser Herreros encapçala la colla des del principi d’aquesta temporada juntament amb la Maria Raventós després de molts anys implicada amb els Capgrossos de diverses maneres.
Victor Payerol Lozano
Victor Payerol LozanoPresident
President de la Colla per primer cop, en forma part des del 2011. Encapçala una nova junta rejovenida i amb ambició.
Guillem Del Rey Calsapeu (Gio)
Guillem Del Rey Calsapeu (Gio)Vicepresident Social
Membre dels Capgrossos des del 2001, s’ocupa de la gestió de diversos aspectes relacionats amb l’àrea social de la colla.
Miquel Canyelles Niño
Miquel Canyelles NiñoVicepresident Econòmic
Membre de la colla des del 2012, s’ocupa de la gestió de diversos aspectes relacionats amb l’aspecte econòmic i de comunicació dels Capgrossos.
Xavier Pruna Bassa
Xavier Pruna BassaTresorer
Membre dels Capgrossos des de 2016, és l’encarregat de gestionar la comptabilitat de la colla enguany.
Raquel del Rio i Duran
Raquel del Rio i DuranSecretària
Membre de Capgrossos des de 2013 i secretària de la colla des de 2017.
Diana Campo i Borràs
Diana Campo i BorràsCo-Cap de Comunicació
Membre dels Capgrossos des de 2015, és l’encarregada de gestionar la comunicació de la colla enguany.
Delphine Darja Hurter
Delphine Darja HurterCo-Cap de Comunicació
Jaume Badia i Canudas
Jaume Badia i CanudasCap de l'Àrea Social
Diana Solà i Ruiz
Diana Solà i RuizCap de Canalla
Roger Marfà i Miró
Roger Marfà i MiróCap de Músics
Robert Palop i Corrales
Robert Palop i CorralesVocalia d'Identitat
Fàtima Cendrero i Martí
Fàtima Cendrero i MartíVocalia de Gènere i Ètica

La nostra història

Al llarg de la nostra història, els Capgrossos de Mataró hem actuat a gairebé tots els barris de la ciutat i a les festes de molts els pobles del Maresme (Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Canet de Mar, El Masnou, Òrrius, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Santa Susanna, Tiana, Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar).

La nostra història