La comissió tècnica i junta directiva dels Capgrossos de Mataró han decidit no assistir a la trobada de colles castelleres de les Festes Decennals de la Candela prevista pel dia 30 de gener a Valls. Ens feia il·lusió i ens sentim honrats de ser convidats per Valls i els seus Xiquets per tercer cop en la nostra història a aquesta actuació extraordinària però per motius sanitaris i de seguretat castellera declinem d’assistir-hi.

Mataró, el Maresme i tot Catalunya es troben en situació d’emergència pandèmica, amb la sisena onada amb alts índexs tant de contagis com d’afectació hospitalària. Aquest fet ha provocat un marc de restriccions en el que portem setmanes immersos i que té números per mantenir-se.

Els Capgrossos, des de l’esclat de la crisi de la Covid-19, hem prioritzat sempre la salut dels nostres castellers i la seguretat de les nostres activitats. Hem reivindicat els castells com a activitat cultural necessària i segura i hem seguit sempre els consells i indicacions de les autoritats i la CCCC respecte terminis, condicions i limitacions de la nostra activitat.

Tot i que Salut hagi autoritzat expressament la Trobada de les Decennals, els Capgrossos creiem que no estem en condicions ni d’assistir-hi ni de preparar la diada les dues setmanes prèvies a assaig sense comprometre el compliment de protocols actual, així com la salut i imatge de la nostra activitat. Creiem que és la millor manera de protegir-nos com a castellers i com a colla.

Per això, sentint-ho molt, hem comunicat a l’organització de les Decennals la nostra decisió de no assistir-hi en aquesta ocasió. Ens sap greu, sabedors de la importància simbòlica i festiva que té la Trobada de Colles Castelleres.

Desitgem a Valls i a tots els vallencs i vallenques, a les dues colles de Xiquets i a totes les agrupacions que en participin que gaudeixin d’unes bones Festes Decennals de la Candela.

Ens retrobem ben aviat a les places!

Capgrossos de Mataró, 12 de gener de 2022