Una crònica de Maria Pujol / Fotografia de Victòria Reüll

Migdia d’un diumenge de setembre, un sol espaterrant i ambient calorós a les portes de la tardor. Amb el so dels timbals, l’olor a pólvora i les espurnes dels diables d’Esplugues, Cargolins, Borinots i Capgrossos de Mataró anem entrant a la plaça  de Santa Magdalena d’Esplugues de Llobregat.

Després dels pilars caminants, comencem la primera ronda amb un curiós intent desmuntat de 7d7 dels Cargolins, hi pujaven dues enxanetes! El nostre torn. Capgrossos ens disposem a fer el 3d8. Quan es col·loquen segons el veiem una mica desquadrat així que preferim baixar, quadrar-lo bé i tornar a pujar. Ara, sí! Segons col·locats i terços preparats per pujar. L’Oriol crida amunt i comencem a pujar. En un moment l’enxaneta ja és a dalt coronant el castell, aconseguim descarregar-lo. Tot seguit és el torn dels Borinots, després d’un peu desmuntat, sense tremolors, descarreguen el 4d8. 

Cargolins, per estrenar la segona ronda hi tornen amb el 7d7, però l’enxaneta del 3 no ho veu clar i el tira avall. Ens torna a tocar i ara apostem per la td8 amb folre. Confiats i segurs que la podem fer, la carreguem i la descarreguem. Orgullosos d’haver-ho aconseguit per tercera vegada. Seguidament, per tancar la segona ronda, Borinots descarreguen el 3d8.  

Tercera ronda, i notant el cansament, intent desmuntat de 3d8 de Cargolins, Capgrossos descarreguem el 4d8 i Borinots, sense dificultats, descarreguen el 7d7. Per acabar Cargolins descarrega el 4d7 i el 3d7.

Tanquem aquesta magnífica jornada, fem el pilar de sis i 4 pilars de 4, Borinots 2 pilars de 4 i un de 5 dels, pilar de 5 aixecat per sota i dos pilars al balcó dels Cargolins.

Un altre dia on hem demostrat que si hi som sumem i que junts assolirem els objectius.