Segur que heu sentit a parlar del tenis taula, i ben segur que heu jugat a futbol en algun moment. Però, coneixíeu el futbol taula o subbuteo?

Aquesta modalitat esportiva consisteix a recrear un partit de futbol sobre un taulell que fa les funcions de camp. Els onze futbolistes es desplacen amb els cops que reben per part dels jugadors, que els mouen amb la finalitat d’encaixar la pilota a la porteria.

El local dels Capgrossos de Mataró serveix de seu des del 2020 per a l’Associació de Subbuteo Iluro Futbol Taula de Mataró, que entrena tots els dijous a la tarda a la seu de la colla, i organitza sessions obertes per tal que tothom que hi estigui interessat pugui adreçar-se per aprendre’n.

Àlex Araujo, de l’AS Iluro Futbol Taula, explica com gestionen des del club els entrenaments al local dels Capgrossos: “Nosaltres venim els dijous de 18h a 20h aproximadament i estem a la biblioteca. Allà ja ens hi caben algunes taules, pel que tota l’activitat la fem allà. Sí que és cert que aproximadament un cop a l’any organitzem alguna activitat tipus campionat al cub. En aquestes activitats hi ve més gent de fora, muntem més material de joc i ens serveix tant per donar a conèixer l’activitat de futbol de taula a Mataró com per portar gent al local”. El passat 26 de febrer, l’Iluro Futbol Taula va organitzar el tercer torneig de la temporada del Circuit Català a la seu dels Capgrossos, que va reunir jugadors d’arreu de Catalunya per aconseguir el títol del torneig.

Si bé l’emmagatzematge del material és difícil de gestionar de moment, des del club estan molt satisfets amb els entrenaments a la biblioteca, ja que els dona visibilitat al carrer i ajuda a donar conèixer l’activitat.

La col·laboració entre la colla i l’AS Iluro Futbol Taula, però, no s’acaba només en la compartició de l’espai per als entrenaments, sinó que ambdós col·laboren en l’organització de la Festa Primavera que tindrà lloc el pròxim dissabte dia 15 per dinamitzar la vida i les activitats del barri i de la ciutat.