Una crònica de Joan Quijorna

Són les sis menys quart de la tarda, els Capgrossos arribem al Prat de Llobregat amb dos autobusos. Tots anem direcció a la plaça com ja és tradició trobem la celebració d’alguns actes de festa major, com els balls dels gegants. De mentres, envoltant la plaça trobem els membres de les altres colles que participaran a la diada: Castellers de Terrassa, Castellers de Cornellà i els amfitrions, els Castellers del Prat.

Les quatre colles comencem a enfaixar-nos ja amb l’objectiu d’actuar a les sis de la tarda. Tot i que com ja és costum en aquesta diada, els actes de festa major sempre acaben una mica més tard de l’hora establerta per començar la diada.

Ja ha arribat l’hora, l’ordre d’actuació: Prat, Cornellà, Capgrossos i Terrassa. Els rajos del sol, ja en els últims moments del dia ens enlluernen, dificultant-nos poder gaudir de les diferents rondes de castells.

Comencem la primera ronda, els Castellers del Prat la inicien amb un 7d6, els Castellers de Cornellà fan un bon 5d7. Ha arribat el nostre moment, ens toca fer un castell molt important, el 3d8. Important perquè l’endemà a la diada de Sant Miquel a Lleida, aquest tres s’hauria de pujar un pis, per tant, tornar a fer un castell de nou en aquesta temporada. Demostrem el domini del 3d8. Per acabar la primera ronda, els Castellers de Terrassa fan el 3d7.

Comença la segona ronda, els Castellers del Prat fan el 4d7, el tercer de la seva història, els Castellers de Cornellà fan el 7d7. Ens toca a nosaltres, l’objectiu, el carro gros. Comencem a muntar el 4d8 però ja immediatament veiem que no està bé, per aquest motiu, decidim desmuntar-lo. El tornem a muntar i aquest cop el tirem amunt que durant la seva execució s’ha de treballar una mica més. Tot i això, demostrem que aquesta construcció vol un pis més. Per últim, els Castellers de Terrassa fan un bon 2d7.

En quant a la tercera ronda, Castellers del Prat desmunten en l’últim moment el 3d7. Els Castellers del Cornellà fan un treballat 4d7 amb l’agulla. És el nostre torn, farem el 5d7 tenint al cap el 5d8 que ens agradaria fer l’endemà a Lleida. Aquest 5d7 el fem sense problemes també demostrant el bon domini que tenim d’aquest castell. Els Castellers de Terrassa fa el 4d7 per acabar la seva tercera ronda. Per últim, els Castellers del Prat fa una ronda de repetició. Tornen a intentar el 3d7, aquest cop el castell fa llenya. A causa de la caiguda, no es faran les rondes de pilars, ja que la diada queda anul·lada.

En conclusió, aquesta diada, per nosaltres, els Capgrossos ens ha servit per mirar al futur més pròxim, els tres castells que hem fet els pujarem un pis en les pròximes grans diades. Per tant, un pas endavant molt necessari per nosaltres, els Capgrossos de Mataró.

Salut i Castells!