Els Capgrossos actuarem a la Festa Major de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès. Sí, no ho heu llegit malament: la nostra canalla aquest any participarà de la versió infantil de la coneguda com “La més típica” i serà, concretament, el migdia del diumenge 1 de setembre, a la Plaça de la Vila de Vilafranca que tant bé coneixem i tants bons records ens porta.

La Festa Major de Vilafranca dedica la jornada de l’1 de setembre als més petits. És una rèplica de tot el que fa especial i inconfusible Sant Fèlix però per les criatures menors. De la mateixa manera que a Mataró l’endemà de la Nit Boja tenim la Tarda Guillada, a la capital penedesenca fan processó, balls i castells. Castells infantils.

Aquest any com a novetat cadascuna de les tres colles locals de Vilafranca han convidat a una colla perquè les acompanyi a la diada castellera de la Festa Major dels Petits. I la nostra colla amiga, els Castellers de Vilafranca, ens han convidat. A la canalla dels Capgrossos. I serem a plaça el dia 1!

Aquí teniu un vídeo de la diada

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our AVÍS LEGAL.
I Accept

Com funcionarà?

La canalla de la colla està del tot il·lusionada amb aquesta oportunitat que, de fet, serà la primera actuació infantil pròpiament dita que hem fet mai. Per preparar-la, dilluns 26 aniran a un assaig exprés a Cal Figarot, el local dels Verds, per preparar la diada.

Ja el dia 1, a les 11:30h del migdia, les sis colles (les tres locals i les tres convidades) que participaran a la Diada Castellera dels Petits actuaran en format de tres rondes. Només poden participar de les construccions els castellers i les castelleres menors de 18 anys. Les dues primeres rondes seran de castells de la canalla capgrossa i la tercera serà un castell compartit amb la canalla dels Castellers de Vilafranca.

Amb els Verds la ideal és poder bastir un 9 o un 7 de 5 i les estructures netes, màxim de 5, podrien ser també els castells tirats per la canalla blava en solitari. Des de l’equip de canalla s’especifica que “l’objectiu és que pugi el màxim de canalla possible i que els nens s’ho passin bé fent castells!”. Després de la diada, la canalla està convidada a dinar al Figarot per completar una jornada compartida amb els Verds i una de les millors festes majors del país.