La final, davant dels Xiquets de Tarragona, es decideix per un sol gol d’avantatge

Els Capgrossos al torneig de TarragonaDesprés que la Covid obligués a ajornar el 19è Torneig Casteller de Futbol en tres ocasions consecutives, els futbolistes de la colla s’han pogut tornar a vestir de curt i ho han fet per aixecar el guardó de subcampions. Diumenge, la final es va decidir en favor de l’equip amfitrió, els Xiquets de Tarragona, per 3 gols a 2; si bé un penal no assenyalat en favor dels Capgrossos va protagonitzar la polèmica de l’esdeveniment per la seva importància en el marcador final.

La tercera classificada va ser la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va derrotar els Castellers de Sabadell en la final de consolació.  Els Castellers de la Sagrada Família van ser reconeguts amb el premi a la millor afició, els Castellers de Cornellà es van endur el premi al joc net. Durant l’entrega de premis, l’organització va tenir un gran detall amb la família Castellví Veciana, membres dels Capgrossos, per haver pres part de forma continuada en les 19 edicions del torneig. El record el va recollir l’Alguer Castellví, segona generació de la família que hi pren part.

Cal destacar l’eficiència dels nostres representants, ja que van ser capaços de guanyar tots els partits que van disputar a excepció de la gran final. Els nostres porters van mantenir la porteria a zero en dos dels set partits i l’equip va registrar un resultat de 23 gols a favor i només 6 en contra. En el seu camí cap a la final, els Capgrossos van superar els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Castellers de Terrassa, els Castellers de Barcelona i els Sagals d’Osona fins als vuitens de final. En els quarts van imposar-se a una de les colles favorites, els Castellers de Vilafranca, i van resoldre la semifinal davant dels Castellers de Sabadell per 3 gols a 0.

El certamen va acollir prop de 1.600 castellers de 48 colles. Durant tot el cap de setmana s’han disputat un total de 160 partits en 8 pistes de joc diferents. Tot plegat ha estat possible gràcies a un exèrcit de 150 voluntaris.