Les muntanyes de Prades van ser les escollides per a la segona sortida de la temporada dels Caminaires de Capgrossos

Caminaires a PradesEl grup de Caminaries dels Capgrossos van iniciar la seva activitat al Ripollès per activar els músculs abans dels inicis dels assajos. Ara que la roda castellera ja gira, la muntanya ens serveix per respirar fons i agafar aire abans que el calendari d’actuacions marqui el ritme dels caps de setmana.

La segona sortida va tenir lloc diumenge 26 de febrer i l’indret escollit van ser les muntanyes de Prades. Dues hores de viatge que van culminar amb una ascensió fins al municipi envoltats d’una neu que començava a agafar a la carretera. Amb la por que la sortida s’hagués d’anul·lar si la neu s’intensificava, vam optar per veure com es desenvolupava el clima tot fent un bon esmorzar al poble, i un cop el dia va començar a clarejar vam iniciar la ruta tal com l’havíem previst.

Els primers passos van ser de fred hivern, amb els dits, nassos i orelles congelades envoltats d’un paisatge enfarinat que no impedia caminar amb comoditat. Després de passar per diverses ermites, la primera part de la caminada va culminar amb una suau ascensió fins al Tossal de Baltasana quan el sol ja començava a despuntar i desfer la neu de l’entorn.

Tot seguit ens vam dirigir a la roca foradada, ja sota un sol de justícia que ens feia anar traient i posant capes de roba en funció de l’ombra que trobàvem pel camí. La roca ens esperava, majestuosa, per a la sessió de fotos, i perquè els més grimpaires es posessin a prova per arribar al capdamunt de tot. Tot seguit, un suau descens ens va acompanyar de tornada al poble, una ruta circular molt agraïda per a les cames que va fer les delícies dels excursionistes amants de l’hivern.