Què hem de fer amb la mascareta, a partir d’ara? L’hem de dur? Quan? Quan ens la posem? És normal que hi hagi una mica de dubtes respecte això i és per això que ens fem ressò del consell d’ús de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

El Consell de Ministres va aprovar el dimarts 19 d’Abril a la tarda la flexibilització de l’ús de les mascaretes en interiors, amb algunes excepcions com el transport públic, els centres sanitaris i les residències, o els actes multitudinaris.

Des de la CCCC transmetem aquesta informació tal qual és, de manera que l’ús de la mascareta deixa de ser formalment obligatori pel RD 286/2022 en espais interiors.

No obstant això, creiem prudent es continuï fent ús (mascaretes FFP2, si pot ser) en les següents situacions:

  • Cada cop que tanquem un castell (principalment en les posicions de pinya)
  • En actuacions castelleres multitudinàries
  • En tot moment si som persones vulnerables

 

A l’hora de fer els castells, amb mascareta!

Altres recomanacions

Igualment, insistim en disposar de la pauta de vacunació completa, màxima ventilació i abstenir-vos d’anar a fer castells si teniu símptomes compatibles amb la COVID.

En aquest nou escenari, des de la CCCC seguim apel·lant al sentit comú i a la responsabilitat de totes les colles i a la individual de cada persona, per avaluar adequadament el risc individual i col·lectiu de cada situació i ser prudents, objectius i empàtics.

Agraïm de nou el vostre compromís per la Salut i la seguretat en la realització de l’activitat castellera, com heu fet fins el moment.