Víctor Payerol és el nou President d’una Junta que vol ampliar la seva base social obrint-se a la ciutat i la comarca

Els Capgrossos de Mataró ja han iniciat els assajos de la temporada 2020, un any que arriba carregat de canvis amb relleus al capdavant de la colla. Roser Herreros i Maria Raventós són les dues caps de colla que lideraran la colla de la camisa blava. És la primera vegada en els 24 anys d’història de la colla que la màxima responsabilitat tècnica l’assumeix un duet i no una sola persona i, també, son les primeres dues dones caps de colla de Capgrossos. Succeeixen a Oriol Feliu en el càrrec.

En l’àmbit administratiu també hi ha hagut relleu i Víctor Payerol assumeix la presidència després de dues temporades amb Jordi Marquès de màxim responsable de l’entitat.

Dues castelleres històriques

Tot i la seva joventut, Herreros i Raventós són dues veteranes de la colla, membres de la mateixa des dels seus primers anys de vida. Ambdues comparteixen el fet d’haver estat primer canalla i després ser unes habituals dels troncs dels Capgrossos. Van ser escollides per unanimitat en l’assemblea celebrada el passat 31 de gener i es van fixar com a objectius castellers el treballar per recuperar la gamma extra. Descarregar el pilar de 8, recuperar la torre de 9 i el 5 de 9 i somiar obertament amb el 4 de 9 amb folre i l’agulla que es treballarà a assaig són alguns dels propòsits castellers de les dues caps de colla.

La temporada la marcarà el Concurs de Tarragona, que es farà el primer cap de setmana d’octubre. Òbviament les diades a Mataró (Aniversari al juny, Les Santes i Diada Mariona Galindo Lora al novembre) també seran importants en un calendari que manté cites anuals rellevants com Vilassar de Mar, Premià, El Born, Lleida, Sants, Girona o Tots Sants a Vilafranca i hi suma el retorn a la Festa Major de Terrassa, el primer cap de setmana de juliol.

Formen el denominat “pinyol” de la Junta Tècnica les pròpies Roser Herreros i Maria Raventós com a caps de colla, Aitor Folch i Diana Solà com a caps de canalla, Roser Mitjans com a cap de pinyes, Daniel Carnota i David Valverde com a caps de folres i manilles i David Minguillón, d’adjunt.

Ampliar la base social

També per unanimitat es va escollir la nova Junta Directiva de la colla, que lidera Víctor Payerol. El rejoveniment de la Junta és important, començant pel propi Payerol que anteriorment havia estat cap de colla dels Passerells del TecnoCampus i és habitual fent de baix i segon als castells.

L’objectiu principal de la nova junta és ampliar la base social de la colla, sumant nous castellers i obrint l’entitat i el món casteller a la ciutat i la comarca. En aquest sentit s’aposta per una presència major a municipis maresmencs importants com Vilassar i Premià de Mar on es vol sumar un assaig a la diada castellera que s’hi fa, així com també major presència a tota la ciutat de Mataró, així com enfortir relacions amb el teixit d’entitats. També s’aposta per apropar el món casteller a escoles i instituts i preparar la celebració, l’any vinent, del 25è aniversari dels Capgrossos.

Víctor Payerol tindrà a Miquel Canyelles de vicepresident econòmic i Guillem Del Rey de vicepresident social. Raquel Del Río portarà secretaria i Xavier Pruna la tresoreria. Completen la Junta Jaume Badia a l’àrea social, Roger Marfà responsable de músics, Robert Palop responsable d’identitat, Diana Solà a canalla, Fàtima Cendrero a Gènere i Ètica, i Delphine Darja i Diana Campo a Comunicació. Les dues caps de colla són membres nates de la Junta, òbviament.