(crònica d’Albert Rubí Montserrat)

En el procés no gens fàcil de la creació d’una nova generació castellera, els Capgrossos ens presentàvem per 12a vegada a la Festa Major de Vilassar de Mar per seguir endavant en aquesta temporada.

Tarda castellera de Sant Joan, durant la qual els troncs han de seguir rodant-se per fer passos endavant el més aviat possible, en aquella clàssica frase de “Sense pressa, però sense pausa”.

I precisament la clàssica de 8 va ser els castells que vam portar a una Plaça de l’Ajuntament plena i amb molt d’ambient.

Vam començar amb una bona torre de 7. Hi ha ganes de pujar-la un pis. La feina a assaig de la futurible torre de 8 folrada ens espera!

Per la 2a ronda, es va triar el 4 de 8. El 6è “carro gros” capgròs de la temporada es va tenir molt bones mides, durant tota la seva execució.

Per acabar la ronda de castells, la tècnica  va mantenir el programa anunciat divendres a assaig, i el 3 de 8 va ser la construcció triada. Després de desmuntar un peu, a la 2a va anar la vençuda i el castell va anar amunt. Potser una miqueta lent, però sense cap altre qüestió a remarcar.

Ens vam acomiadar d’una plaça molt agraïda amb un vano de 5, i un altre pilar de 5, del qual l’anxaneta va pujar al balcó.

Els Castellers de Sants:

Enguany ens acompanyaven els Borinots.

Els de la camisa grisa van realizar el 5 de 7, la torre de 7, el 4 de 8 i 2 pilars de 4 simultanis.

I un cop més, en directe per Ràdio Vilassar de Mar

Des d’aquí, volem fer un agraïment a la ràdio local per retransmetre la diada –i ja en va un grapat!-.

Un cop més amb el periodista Jaume Cabot al capdavant,  en aquesta ocasió la capgrossa Sònia Coma i i un servidor va viure una nova i molt bona experiencia castellero-radiofònica.

Cada setmana, el “Mirant amunt” a Mataró Ràdio

Acabo aquesta crónica (que agosarats haver demanat que la fes, heheh…)  recordant que Mataró Ràdio té un programa casteller setmanal des del Sant Jordi del 2007, en viu i en directe.

Potser no ho sabíeu, però és veritat! ;-)

Gent de la colla parlem de tot i més del món casteller. Actualitat, agenda, entrevista, flaixos, tertúlia, rànquing,…

Us hi esperem cada dilluns al 89.3fm a les 21 hores per internet o a través del podcast!