Es diu Oriol Garcia Ferrer però a la colla tothom el coneix com a ‘Ferro’. I és el nou cap de colla dels Capgrossos. Aquest diumenge 9 de gener, per via telemàtica i en assemblea general ordinària, els Capgrossos de Mataró vam aprovar per pràctica unanimitat la nova tècnica que encapçalarà la colla durant aquest 2022.

Una tècnica molt renovada i jove: plena de cares noves que es proposa com a objectius generar noves dinàmiques de treball, reforçar les rotacions i el fons d’armari a tots els nivells i augmentar el sentiment de pertinença per assolir els objectius que la colla validi amb la feina d’assaig. No un castell de tants pisos o un altre (aquests seran la conseqüència) sinó una nova manera de treballar.


En Ferro és el cap de colla però la candidatura i la presa de decisions serà en equip de tot el pinyol de la tècnica. Aquest està integrat per Aina Brañas i Àurea Martínez a canalla, Marc Torres i Víctor Payerol (també sotscap de colla) a tronc, David Valverde a pinyes i Dani Carnota a folres. Un extens equip de cada àrea tècnica completa una tècnica que també busca generar relleu generacional al capdavant de la colla.

Els assajos d’aquesta temporada començaran al febrer i s’allargaran fins al novembre. Properament, la colla donarà a conèixer el calendari d’actuacions, els nous protocols (en espera de la millora de la situació Covid) així com altres detalls d’una temporada que s’espera “el més normal possible” després d’un 2020 sense castells i un 2021 amb tan sols quatre diades.

La mateixa Assemblea General Ordinària va servir com a comiat de Roser Herreros ‘Herre’ al capdavant de la colla durant dos anys. “M’he sentit molt valorada i acompanyada i demano que tothom remi cap allà mateix”, va dir.

David Minguillón, segon any de President

L’assemblea dels Capgrossos també va donar ampli suport a la candidatura de David Minguillón que afronta el seu segon any de President de l’entitat. En ‘Mingui’ s’acompanya d’en Pau Bach com a vicepresident, en Xavier Pruna de tresorer i Roser Mitjans a secretaria. La Junta la conformen 15 persones amb els seus respectius equips.

En Mingui va llistar els objectius socials i administratius d’aquest 2022: augmentar el sentiment de pertinença de la colla, donar un impuls a la vessant social, activar del tot el local amb el nou bar i noves activitats i promocionar el món casteller a Mataró i la comarca.