Els Capgrossos decidim la validesa dels castells que fem? Hem de donar valor als castells carregats? Un castell que cau és un èxit? Si ho volguéssim canviar, ho podríem fer? Hi estaríem d’acord? Quines repercussions tindria?

Instants després de caure del 9d8 a Girona’16

Amb la voluntat de posar a debatre una qüestió important en termes de filosofia castellera, el proper dissabte 21 de setembre farem a la Biblioteca del local un debat-tertúlia obert a tots els castellers en el qual posarem a debat una qüestió que, darrerament, semblar haver emergit.

I és que en els darrers temps en alguns ambients castellers s’ha volgut posar a debat el valor que li hem de donar les pròpies colles als valors carregats. El que es planteja és un escenari  futur en què aquests castells no es consideressin vàlids per part de les pròpies colles. Així, s’igualarien tots els resultats d’un castell que impliquen una caiguda. Els castells es completarien, es desmuntarien, o caurien.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our AVÍS LEGAL.
I Accept
  • Ja a plaça, als Capgrossos ens ha costat celebrar els grans objectius que han estat només carregats (pd8fmc, 2015)

Una trobada per parlar-ne

Un grup de castellers de la colla va demanar a la Junta i a la Tècnica de poder treballar i reflexionar sobre aquest possible canvi de manera interna als Capgrossos. I és el que ara volem fer entre tothom. És per això que hem organitzat una tertúlia per debatre què li sembla a la gent de la colla aquesta possibilitat. La idea és que ens puguem trobar i que tothom pugui expressar-hi el seu parer.

Serà doncs una trobada exploratòria, per copsar les diferents opinions que hi hagi al respecte, compartir arguments i contrastar nocions i dubtes.

Creiem que l’assistència a aquest col·loqui així com la participació amb veu pròpia del màxim de castellers és important i enriquirà la reflexió. Hi parlarem de castells i del que volem que siguin per a nosaltres aquells que fem nosaltres. Vine i participa’n!

 

  • Què: tertúlia-debat ‘ Hem de valorar els castells carregats?’
  • Quan: Dissabte 21 de setembre a les 18h
  • On: A la biblioteca del nostre local.