El proper diumenge 2 d’octubre se celebrarà a l’antiga plaça de toros de Tarragona el Concurs de Castells, el conegut com ‘l’espectacle casteller més gran del món’. Després de quatre anys d’espera i de la suspensió obligada del 2020 per la Covid, torna la gran cita i els Capgrossos hi tornem en la jornada grossa, la de diumenge i volem ser-hi amb una gran pinya pròpia de castellers entre “camises” i “samarretes”, castellers propis i reforços puntuals d’aquell dia.

El Concurs és molt més que una diada castellera. Les 12 millors colles mirant de fer-hi els millors castells, amb rondes simultànies i molta emoció. És l’únic dia que cada construcció té un valor determinat de punts i un rànquing final que dona fe de la classificació. És un espectacle que els Capgrossos convidem a veure i sobretot viure en primera persona: enfaixats i fent pinya!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our AVÍS LEGAL.
I Accept


Quan és el Concurs?

La jornada de diumenge del Concurs és el dia 2 d’octubre, diumenge. Comença a les 10h però s’hi ha de ser a les 9h.

Com hi anem, els Capgrossos?

Hi ha dues maneres d’apuntar-te al Concurs. Vetllant tu mateix el teu propi transport, si ho vols, o amb els autobusos que fletem com a colla.

La convocatòria pels autobusos és a les 6.30h al ‘Barco’ del polígon Mata-Rocafonda de Mataró, el mateix dia 2. També hi ha opció d’autobús per anar a Tarragona dissabte per ajudar als Xiquets de Copenhaguen a la Diada Internacional (12h) i als Maduixots al Concurs de dissabte (16h). Tots els busos tornaran de Tarragona a Mataró acabat el Concurs de diumenge.

Què he de fer si vull venir al Concurs?

Tothom que vingui al Concurs amb els Capgrossos s’ha d’apuntar en algun dels assajos previs que hi ha programats. A cada assaig a partir de dimarts 13 hi haurà una taula en la que es podrà fer la inscripció i anotar el mètode de transport. És molt important que s’apunti tothom, tant els castellers de camisa com els ocasionals.

Consulta els assajos de concurs programats en aquest link.

Què inclou el pack Concurs?

A tothom que vingui amb nosaltres a fer pinya, els Capgrossos els procurem el transport (bus) i menjar (fruita, fruits secs, dolços) durant la diada. 

És un dia exigent i llarg pel que recomanem procurar esmorzar i dinar pel vostre compte així com no consumir alcohol ni fer àpats abundants previs o durant la diada. 

Si la diada és un èxit casteller, la Junta es reserva el dret d’obrir el local per a una eventual celebració del Concurs al retorn dels autobusos.

I samarreta?

Hi haurà una samarreta blava amb el logotip de Capgrossos al pit per a tothom qui s’apunti a fer pinya i no sigui casteller soci de la colla. Sense anar uniformat (camisa o samarreta) no es podrà entrar a plaça.

I si som d’una altra colla?

Als Capgrossos ens encanta que castellers de colles amigues ens ajudin, cada cap de setmana a plaça o en dies especials com el Concurs. Nosaltres també procurem fer-ho sempre. Si ets casteller d’altres colles, us podeu coordinar i demanar de venir. Us procurarem el mateix que a la resta: transport des de Mataró, samarreta per entrar i menjar.

I les entrades a graderia, com funcionen?

El Concurs va esgotar totes les entrades en pocs minuts el 27 de juliol, primer dia que es posaven a la venda. Com a colla, tenim un paquet molt limitat d’entrades que es vendran segons les pre-reserves que registrin els castellers a través de l’aplicació pròpia de Berrly.

Així, podeu demanar-ne, amb el benentès que la Junta les assignarà amb criteri propi si la demanda supera l’oferta. Cal recordar que l’entrada de castellers i eventuals de samarreta que vinguin a fer pinya és il·limitada. 

Les persones que no siguin sòcies poden fer la pre-reserva en aquest link