La formació aconsegueix el Premi Descarregat i comparteix mèrits a la plaça de la Temporada a la Nit de Castells

La dissetena edició de la Nit de Castells, celebrada dissabte 27 de gener (una setmana abans de començar assajos), va repartir premis a deu comarques diferents. Si bé la gran protagonista de la gala va ser l’egarenca Amaia Comas (Premi a la trajectòria castellera), els Capgrossos de Mataró van destacar per fer-se amb dos dels onze guardons concedits, el Premi Descarregat i el Premi a la Plaça de la Temporada.

Premi Descarregat 

El Premi Descarregat l’atorga la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i distingeix la colla més destacada per la seva seguretat, alhora que pels seus registres i ambició.

La recuperació de la condició de gamma extra durant la temporada 2023, i el fet de fer-ho sense patir cap caiguda al llarg del curs va valdre als mataronins un dels guardons més complets de la gala. El jurat va voler recordar-se de la mort de l’emblemàtica Roser Herreros, ja que va suposar, a més a més, un condicionant importantíssim en el curs dels Capgrossos.

Premi plaça de la Temporada

D’altra banda, la Revista Castells, organitzadora de l’acte, conjuntament amb l’Ajuntament de Valls, TAC 12 i La Xarxa, va concedir el premi Plaça de la temporada a la plaça del Vi de Girona. Amb aquest guardó va valorar un escenari que ha tingut un paper rellevant en la temporada 2023 i que ho va fent des de fa un bon grapat d’anys. La diada de Sant Narcís, compta des de fa anys amb la participació dels Marrecs de Salt, dels Minyons de Terrassa i dels Capgrossos de Mataró. Enguany, els mataronins van segellar a Girona el primer dos de nou amb folre i manilles descarregat de la temporada, els Minyons van mantenir-hi el nivell i els Marrecs van recuperar-hi un cinc de vuit que no aconseguien completar des de l’any 2018. Escenari de grans proeses del món casteller i testimoni de l’expansió cap al conjunt del país, la plaça del Vi és un dels indrets talismà pels mataronins en la traca final de la temporada des de l’any 2006.

El Centre Cultural de Valls: Epicentre de l’inici del curs i lliurament de premis

El Centre Cultural de Valls va tornar a convertir-se en l’epicentre casteller en l’inici del curs. L’entrega de premis va comptar amb representants de més de 70 colles i de diverses institucions d’arreu del territori. Aquest any, el fil conductor va girar al voltant de l’històric fotògraf vallenc Pere Català Roca.

Alguns dels premis més importants que s’hi van concedir van ser el Moment de la temporada -pel pilar de vuit amb folre i manilles descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a Altafulla-; el premi Imatge de la temporada, per al nou de nou amb folre carregat pels Castellers de Vilafranca durant la diada de Tots Sants, o el premi a la Colla de la temporada, que es van emportar els Castellers d’Altafulla. El fotògraf tarragoní David Oliete, va estrenar el Premi de fotografia Pere Català Roca.

Podràs veure la gala sencera a Youtube:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our AVÍS LEGAL.
I Accept